Atunci cand un autor isi pune condeiul la munca pentru a scrie un nou roman, acesta se gandeste mai intai la o idee. La fel face si un antreprenor cand decide sa deschida un nou restaurant. El trebuie sa se gandeasca mai intai la un concept. Acesta este termenul cel mai comun care descrie ceea ce localul respectiv va fi in termeni de stil, bucatarie si atmosfera. Fie ca ati preluat o cladire existenta sau incepeti de la zero, tot trebuie sa va ganditi la ceea ce va cuprinde conceptul restaurantului, dincolo de cei patru pereti. Conceptul va fi cadrul, modul in care publicul percepe intreaga unitate.

Alegerea conceptului va actiona ca o piatra de temelie a deciziilor si viitoarelor investitii, cum ar fi localizarea, achizitiile de echipamente, numarul de angajati si strategia de marketing. Atunci cand va ganditi la deschiderea unui nou restaurant, luati-va timp sa examinati si urmatoarele procese majore pentru a ajuta la definirea conceptului si a sustine o fundatie solida pentru afacere.

Decizia in privinta bucatariei – La nivelul cel mai de baza, un restaurant este de obicei recunoscut pentru mancarea servita. Oaspetii vor dori sa stie la ce sa se astepte de la meniu, inclusiv modul in care este pregatita mancarea, tipurile de ingrediente utilizate si metodele de gatit implicate. Pentru un concept unic, proprietarii de restaurante iau de multe ori un concept bine-cunoscut si se rotesc in jurul lui. Cand va ganditi la un concept, luati in considerare modul in care bucataria va conduce afacerea.

Determinati piata tinta – Cand aveti ideea de baza a conceptului, aflati ce tipuri de clienti doriti sa atrageti. Ideea de baza a restaurantului ar trebui sa ghideze aceasta decizie. Este important sa ne dam seama daca exista o piata substantiala pentru concept in zona, precum si a stabili preturile de plecare corespunzatoare elementelor din meniu. De exemplu, daca doriti sa deschideti un restaurant cu o atmosfera de lux, aperitive fantezie si un mediu de salon, va trebui sa va orientati catre tineri profesionisti cu venituri peste medie. Acest lucru va va ajuta sa va directionati eforturile in alegerea unei locatii.

Decideti cu privire la strategia operationala – Prospectiv, proprietarul trebuie sa aiba o idee pentru restaurant inainte de a trece mai departe. Planurile  includ, de obicei, un tip de serviciu stabilit.

In unele cazuri, ar putea fi necesara determinarea unui concept real pentru restaurant inca de la inceput. De exemplu, ati putea lua in franciza un lant de pizza de succes, iar toate detaliile conceptului sa fie elaborate deja. Sau, poate doriti sa deschideti un local de pizza simplu, la colt, cu un concept special sau unic. Crearea unui concept special este recomandat pentru un nou restaurant independent, in scopul de a-i forma o identitate puternica si caracter, pentru a atrage mai multi clienti.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2015 Pixel Theme Studio. All rights reserved.